Voorstelling

Wie zijn wij?

Wij zijn KSA REINAART: een leuke bende jongens en meisjes die elke zondagnamiddag samenkomen om te ravotten aan ons lokaal ("Kriekepitte"), een tocht te maken, te knutselen, samen te gaan zwemmen en nog vele andere dingen te doen.

Als hoogtepunt van ons werkjaar gaan wij in de grote vakantie (meestal eind juli) op een onvergetelijk kamp.

Waarvoor staat KSA?

KSA staat voor "Katholieke Studenten Actie". Wij zijn een jeugdbeweging met als streefdoel jongens en meisjes van 5 tot 17 jaar hun vrije tijd op een zinvolle manier door te laten brengen.

Waarom voor een jeugdbeweging kiezen?

Een jeugdbeweging is meer dan een tijdverdrijf, het is een levenswijze. Naast de alledaagse activiteiten leren wij ook knutseltechnieken, sjorren, geheimschrift, ... Voor sport is ook een belangrijke plaats weggelegd, want een gezonde geest huist in een gezond lichaam. De persoon staat centraal in onze groep, krijgt kansen om zichzelf te ontplooien, zijn verantwoordelijkheid te nemen, zelf te beslissen, ... kortom hij leert op zijn eigen benen staan.

Waarom kiezen voor KSA REINAART?

In tegenstelling tot andere jeugdbewegingen die veelal in de stad (Sint-Niklaas) huizen, ligt ons terrein "Kriekepitte" (afgekort: KP) midden in de velden, ver weg van het straatgeweld.

Klik hier voor een plannetje

We bezitten een speelweide met daarop een heem en een bosje groen. Er gaat namelijk niets boven zich te ontspannen en een groene, gezonde omgeving.

Een ander voordeel is dat het vlak bij de deur ligt, en gemakkelijk bereikbaar is met de fiets (voor iedereen die in Sint-Niklaas, Sint-Pauwels of Belsele woont).

Wanneer vinden onze activiteiten plaats?

Normaal vergaderen we zondagnamiddag van 14u00 tot 16u30 (Pagadders), tot 17u00 (Voskes), tot 17u30 (Jongknapen en Knapen), of tot 18u00 (Jonghernieuwers).

Er zijn dus 5 leeftijdstakken (bannen):

Hoe eens komen proberen?

Voor een eerste kennismaking ben je steeds welkom op ons terrein "kriekepitte", in de Weynstraat, via de wegel naast nr.70 (aan de wegel staat een oranje pijl met "KRIEKEPITTE" op).

In september vind je de, op 1 na, 2 jongste bannen (Voskes & Jongknapen) er zeker terug op zondagnamiddag (uitgezonderd het 3de weekend). Wil je eens komen kijken naar de Pagadders, dan kan je pas na het 3de weekend van september langskomen, want dan beginnen zij met hun activiteiten.

Om zeker te zijn dat je niet voor een gesloten deur staat, kunt u klikken op Storm. Daar vindt u de agenda terug per ban. Zo ziet u wanneer ze waar zijn, en kunt u ook buiten september een kijkje komen nemen.

Wat doen als er vragen zijn?

Als er bijkomende vragen zijn of je wenst nog wat informatie kan je onze bondsleider altijd mailen of bellen op 0474/01.60.97.